.... už je pátek ?

8. června 2018 v 14:16 |  Den za dnem
To už je pátek?
Ach jak ten čas utíká. Před týdnem jsem se procházela
po Českém Krumlově.
Už jsou to jenom krásné vzpomínky a uložené fotky.
Ale !... nejen to. Od jedné ze spolucestujících kamarádek
mám nový recept na obohacení mého domácího
jídelního lístku.
Usmívající se

Ona tomu říká rízo-bízo.
Je to rychlé a chutnalo to manželovi i mně.
Ale je to pro ty, kdo nemá problém s pórkem.

Takže si připravíme:
cibuli, velký pórek, sůl, pepř,mlété maso,rýži (jakou kdo má rád)

Na trochu cibule osmahneme maso, osolíme, opepříme.
Přidáme nakrájený pórek.

Spolu s masem ještě opékáme, pórek musí jenom jakoby zavadnout.
Ne aby byl moc měkký.
Přidáme uvařenou rýži, zamícháme....
a je to ! Můžeme jít ke stolu.


Mleté maso může být jakékoliv, jak kdo má rád. Pórku může být opravdu hodně.
Já měla asi 30 dkg masa, 1 pytlík ryže, docela dost velký pórek a bylo toho až až.
Takže zkusila jsem, chutnalo nám, třeba zkusíte taky.


Na zahrádce je léto. Vše kvete.
Je příjemné si to užívat.

Rozkvétá kalokvět


Jelikož další z kolegyň louťaček má narozeniny,
ušila jsem jí dárek-
letní tašku nákupku.



Výzvu na ušití zástěrky stále odsouvám.
Ale není všem dnům konec, že!

Tak se mějte všichni moc hezky,
užijte si v pohodě víkendové dny.

Hanka

Moc děkuji za vaše návštěvy tady na mém blogu.
Je to fajn!


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Danka Danka | E-mail | 8. června 2018 v 15:54 | Reagovat

Hanko teda ty jsi šikovnost sama.Na co sáhneš,vše se daří.Ten recept zkusím.Díky.

2 Henrieta Henrieta | E-mail | Web | 8. června 2018 v 17:07 | Reagovat

Mleté maso nevyhledávám, ale kdybych to udělala s krůtím masem nakrájeným na kousky, tak by to asi taky bylo fajn. Protože pórek, ten já miluju. Každopádně díky za tip a taška je parádní.
Henrieta

3 Marta Dušková Marta Dušková | Web | 8. června 2018 v 18:22 | Reagovat

Hani, rizoto dělám na tisíc způsobů i s mletým masem, pórek zkusím. Krásná taška. Měj pěkný víkend.

4 helena-b helena-b | Web | 8. června 2018 v 19:41 | Reagovat

Hani, tvoje kamarádky se mají! :-D Recept na rízo-bízo vypadá zajímavě a věřím, je rízo i dobré. Určitě někdy vyzkouším. Přeji pěkný víkend. ;-)

5 Dáša F. Dáša F. | Web | 8. června 2018 v 21:51 | Reagovat

Hani, rízo bízo se mi líbí, je jednoduché a ze samých dobrých věcí. Ovšem taška nemá chybu, ta je fakt nádherná. U nás také vše kvete jako divé, je to nádhera. Jenom mám strach, aby léto neskončilo moc brzy.
Přeji krásný víkend. D.

6 Motýlek Dý Motýlek Dý | Web | 9. června 2018 v 7:48 | Reagovat

Recept vypadá dobře a je to i rychlé. Pórek já ráda, takže to někdy musím zkusit. Kytičky máš krásné. :-) Taška pro kolegyni se mi moc líbí, opravdu se ti moc povedla! O_O
Měj krásný víkend, Hani! Pa.

7 Laura Laura | 9. června 2018 v 9:37 | Reagovat

Hanka...  Dakujem za tip na lahky obed ci veceru... Mame porek radi, takze urcite bude chutit...  V zahradkach je v tomto obdobi naozaj krasne...  Balzam na dusu... :) Taska sa mi velmi paci...  Urcite urobi novej majitelke obrovsku radost...  Maj sa pekne... L.

8 ZaZa ZaZa | Web | 9. června 2018 v 13:31 | Reagovat

Hanko, už ten název je bezva :-). Pórek také můžu, prima rychlovka ;-).
No a taška se moc povedla, to se bude nakupovat :-).
Pěkný víkend přeji.
ZaZa

9 Helena Helena | E-mail | 10. června 2018 v 12:33 | Reagovat

Haničko, taška je kouzelná!
A oběd - mleté hovězí s rýží a fazolemi, tedy chilli con carne dělám poměrně často. Ta tvá varianta musí být nepochybně taky hodně jedlá.
Měj hezký den, Helena

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 10. června 2018 v 15:59 | Reagovat

Díky za recept, neznám ho, opisuji a zkusím. :-)

11 beallara beallara | 13. června 2018 v 20:59 | Reagovat

Miluji pórek, jen nemusím mletou, takže ráda nahradím jiným masem.
Ušila jsi pěkný dárek, potěší a mne moc těší tvá rozkvetlá zahrada, ano je to všechno letní, tak doufám, že to ještě letně vydrží.
Krásné dny, Hani :-)

12 Jaroslava Jaroslava | E-mail | 18. června 2018 v 13:37 | Reagovat

Ještě jednou zdravím,
můžete mně napsat na můj email do práce:
j.stejskalova@mesto-kromeriz.cz
tel. 739 669 633

přeji krásný den   Jarka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama